Wednesday, December 22, 2021

Ett meddelande till garcia uppsats

Ett meddelande till garcia uppsats



Önskelista Kategorier Boklistor Affiliates Program Hjälp Om Användarvillkor Gå med i 12min Team. I boken Message to Garcia ombads Rowan att leverera ett meddelande till general Garcia, som var på Kuba vid den tiden. East Aurora, N. Egenintresse får varje arbetsgivare att behålla de bästa - de som kan föra ett budskap till Garcia. Danielsa marknadsföringsinriktad chef med New York Central Railroad. Folket ett meddelande till garcia uppsats.





Meddelande till garcia Uppsatsexempel



A Message to Garcia är en brett spridd essä skriven av Elbert Hubbard som inte uttrycker värdet av individuellt initiativ och samvetsgrannhet i arbetet. Som sitt primära exempel använder essän en dramatiserad version av en vågad eskapad utförd av en amerikansk soldat, 1st Lt. Andrew S. Rowanjust före det spanska-amerikanska kriget, ett meddelande till garcia uppsats. Uppsatsen beskriver Rowan bära ett meddelande från president William McKinley till "Gen. Calixto Garcíaa ledare för de kubanska rebellerna någonstans i Kubas bergsvidd - ingen visste var". Uppsatsen kontrasterar Rowans självdrivna ansträngning mot "den vanlige människans imbecilitet - oförmågan eller oviljan att koncentrera sig på en sak och göra det". Poängen jag vill göra är denna: McKinley gav Rowan ett brev som skulle levereras till Garcia; Rowan tog brevet och frågade inte: "Var är han?


det finns en man vars form bör gjutas i dödlös brons och statyn placeras i varje college i landet. Det är inte boklärande unga män behöver, inte heller instruktioner om det och det, utan en stelning av ryggkotorna som kommer att få dem att vara lojala mot ett förtroende, att agera snabbt, koncentrera sina krafter: gör saker- "Bär ett budskap till Garcia! A Message to Garcia publicerades ursprungligen som utfyllnad utan titel i marsnumret av The Philistinea periodical som vid den tiden skrevs helt av Elbert Hubbard. En av dessa var George H. Danielsa marknadsföringsinriktad chef med New York Central Railroad. Daniels tryckte om uppsatsen hundratusentals gånger som en del av järnvägens fyrspåriga pamfletter.


Hubbards Roycroft Press, förlagsgrenen av en konst- och hantverksgemenskap som han grundade i East Aurora, New York, tryckte om och sålde uppsatsen i en mängd olika bindningar – mocka, präglad, pocket och så vidare – och som betald reklamlitteratur för organisationer lika olika som Wanamakers varuhus, Boy Scouts of America och United States Navy. Moderna utgåvor finns idag lätt tillgängliga på Internet. I Hubbards version av Rowans resa behövde president McKinley kommunicera med general. Calixto Garcia, en ledare för de kubanska rebellerna. Hur "karlen vid namn Rowan" tog brevet, förseglade det i en oljeskinnspåse, band det över sitt hjärta, på fyra dagar landade på natten utanför Kubas kust från en öppen båt, försvann in i djungeln och på tre veckor kom ut på andra sidan ön, efter att ha korsat ett fientligt land till fots, och överlämnat sitt brev till Garcia - är saker jag inte har någon speciell lust att berätta i detalj nu.


Faktum är att det enda sanna uttalandet Hubbard skrev var att Rowan "landade utanför Kubas kust från en öppen båt". Allt annat, inklusive McKinleys behov av att kommunicera med Garcia och Rowans leverans av en ett meddelande till garcia uppsats för generalen, var falsk. Det var Maj. Arthur L. Wagnerhead från Military Information Division som framgångsrikt begärde Adj. Henry Clark Corbin om tillstånd att skicka spioner till Kuba och Puerto Rico för att samla in militär information. Wagner valde ut fyrtioåriga 1:a Lt. Rowan går med i Gen. Calixto García, befälhavare för rebellstyrkorna i östra Kuba, ett meddelande till garcia uppsats. konsul i Kingston, kopplade han till den kubanska revolutionära Juntasome vars medlemmar transporterade honom med öppen båt under en av sina resor till Kubas sydöstra kust.


Efter en åtta dagar lång hästresa med rebeller genom Sierra Maestra-bergen träffade Rowan García i staden Bayamo den 1 maj. Rowans uppdrag var att hålla krigsavdelningen informerad om "styrkan, effektiviteten, rörelserna och den allmänna militära situationen". Hans order var att stanna på Kuba, att "leda med upprorsstyrkorna och skicka tillbaka utskick". väpnade styrkor under en eventuell invasion. Han tillade att han var ivrig att återvända till USA. inom några timmar efter hans ankomst. Reste med honom var medlemmar av Garcías personal för att konferera med U. Efter en fem dagars hästresa till Manatí Bay på Kubas nordkust "ritade de ett litet hjärtmuskelskal av en båt under en mangrovebuske" och seglade mot Florida. En förbigång ett meddelande till garcia uppsats ångbåt bar dem till Nassau, och därifrån seglade de så småningom till Tampa, och anlände i maj Rowan hade inte tidigare landat på Kuba den 25 april förrän detaljer om hans hemliga uppdrag stänktes över sidorna i amerikanska tidningar.


Man fick reda på att Rowan, medan han var på Jamaica, hade avslöjat denna information för en Associated Press-korrespondent vid namn Elmer Roberts. Corbin väntade. Hade nyhetsrapporterna inte gjort Rowan till en populär hjälte, hur falskt det än var, Corbin kanske ett meddelande till garcia uppsats fick honom inför krigsrätt. Gen Nelson A. Miles befälhavande general för armén och tillfälligt befordrad till överstelöjtnant i 6:e regementets frivilliga infanteri, ett meddelande till garcia uppsats. InHubbard hävdade att uppsatsen hade skrivits om ett meddelande till garcia uppsats miljoner gånger. I en ofta upprepad berättelse skrev Hubbard att under tiden "Mr.


Daniels [från NY Central] distribuerade meddelandet till GarciaPrince Hilakoff Mikhail Khilkov, chef för Russian Railways, var i detta land och gjorde en rundtur i landet under personlig ledning av Mr. När han kom hem fick han meddelandet till Garcia översatt till ryska, och en kopia av häftet som gavs till alla järnvägsanställda i Ryssland," uppenbarligen omedveten om att en stor andel av de ryska järnvägsarbetarna vid den tiden var analfabeter. i oktober långt innan uppsatsen skrevs, och endast ibland var han i sällskap med Daniels. När Ett meddelande till garcia uppsats skrev om de ryska och japanska översättningarna, förklarade han också att broschyren reste från Ryssland till "Tyskland, Frankrike, Spanien, Turkiet, Hindustan och Kina", och hävdade att uppsatsen hade översatts till "alla skrivna språk".


Frasen "att föra ett meddelande till Garcia" var vanligt i många år för att indikera att man tog initiativ när man utförde ett svårt uppdrag. En passage i Boy Scouts Yearbook understryker sambandet: "Om du ger [en Boy Scout] ett 'meddelande till Garcia' vet du att meddelandet kommer att levereras, även om bergen, vildmarken, öknen, strömmarna, de breda lagunerna eller havet självt, skiljer honom från "Garcia", ett meddelande till garcia uppsats. Det har funnits två filmer baserade på uppsatsen, båda med titeln A Message to Garcia.


Den första, en stumfilm gjord av Thomas A. Edison, Inc. Som nämnts på Turner Classic Movie-webbplatsen var "noggrannheten egentligen inte ett problem". Den innehöll John Boles som Andrew Rowan, Wallace Beery, Barbara Stanwyck, Alan Hale, Herbert Mundin, Mona Barrie och Enrique Acosta som Garcia – ett "agreeable broderi" enligt Leslie Halliwell. Uppför nedtrappan har boken av Bel Kaufman ett kapitel med titeln "A Message to Garcia". Ett meddelande till Garcia. Artikel Talk. För filmen, se filmen A Message to Garcia. East Aurora, N. Hämtad — via HathiTrust. Wagner, "Memorandum", 28 december, RG, Arkiv AWCNational Archives and Records Administration.


Harney, Kirchman, "The Message to Garcia: The Anatomy of a Famous Mission", Mankind: The Magazine of Popular History 4, nr. Wagner, "Memorandum", 26 februari, Arkiv AWCNARA. EnCumpliendo Ordenes de Goberno Cubana", Havanna: Academia de la Historia Cubana, 15, Rowan, "My Ride Across Cuba", McClure's 11, No. Military Academy i West Point, N. Y sedan dess etablering inv. Rowan's Promotion", Kansas Semi-Weekly Ett meddelande till garcia uppsatsett meddelande till garcia uppsats, 22 maj, ; "Beröm till löjtn. Rowan", The New York Times 26 maj, Moronov, "Literacy in Russia, —", Soviet Studies in History 25 no.


Nixon Presidential Recordings: Nixon Conversation ". Turner klassiska filmer. Uppför nedtrappan. ISBN Print HardcoverPaperbackE-bok. Wikisource har originaltext relaterad till denna artikel: Ett meddelande till Ett meddelande till garcia uppsats.





exempel på förslagsuppsatser



Och det gäller en amerikansk soldat, Andrew S. Rowan, som var tänkt att bära ett meddelande från dåvarande U. President William McKinley till Gen. Calixto García. Och det var en ganska viktig uppgift, eftersom resultatet av det spansk-amerikanska kriget berodde på dess framgång. Du förstår, García var en ledare för kubanerna som kämpade mot Spanien och att kontakta honom skulle ha gjort stor skillnad. Nu var García en gerillakämpe, och enligt uppsatsen visste ingen var han var. Rönn ingår. Han tog precis brevet och hittade på tre veckor ett sätt att leverera det till den kubanska upprorsmannen. För enligt hans åsikt är de flesta människor, enkelt uttryckt, felaktiga och bortskämda.


De börjar ställa frågor, försöker hitta en väg ut från att utföra en uppgift. De flesta av dem ber om hjälp redan innan de undersökt uppgiftens karaktär; och en hel del av dem tänker hur man ska göra. De har ingen som helst arbetsmoral och vill hellre avskaffa jobben helt och hållet än att göra dem. Socialismen kommer aldrig att fungera 3. Hedra rönnarna som bär budskapen till världens Garcías. Före det spansk-amerikanska kriget, 1 st Lt. Andrew Rowan fick den skrämmande uppgiften att överföra ett viktigt meddelande från 25:e U. President, William McKinley till Gen. Calixto García, ledaren för de kubanska rebellerna mot Spanien. Ingen visste var García är. Han tog bara brevet, förseglade det och levererade det på tre veckor.


Han var med andra ord en av väldigt få personer som skötte sitt jobb ordentligt. Inga frågor, ingen hjälp krävs. Men de flesta människor är inte sådana. Därefter skulle jag träffa mina bataljons- och kompanichefer. Jag skrev snabbt mitt svar. Eftersom kopian av artikeln jag fick var knappt läsbar var det en kopia av flera generationer och att göra en annan kopia skulle ha varit oläslig, gick jag ut och köpte en skrivmaskin. Detta var före persondatorrevolutionen. Den kvällen skrev jag en ny version av artikeln. Jag skulle göra kopior och ge dem till min nya plutonsergeant och gruppledare nästa morgon med exakt samma uppdrag efter att ha lämnat in mitt uppdrag vid brigadens högkvarter.


Jag skulle senare använda det här uppdraget under resten av min karriär med varje organisation som jag blev tilldelad. Det blev ett slags ledarskapslackmustest, vilket betyder att det gav mig insikt i författarens professionella mognad. Mycket lik idén som Elbert Hubbard nämner i artikeln om att kalla en kontorist för att skriva ett memorandum om Correggios liv, hur personen slutförde uppgiften och vad de skrev berättade mycket om dem. Som ett minimum gav det mig en möjlighet att diskutera nyckelaspekter av ledarskap med mina soldater.


Var proaktiv... Gör grejen. Merparten av tiden är förutsättningarna i vår inflytandekrets mogna för vår handling och insats. Var responsiv. Mellan STIMULUS och SVAR ligger ett stort ansvar för oss: FRIHETEN ATT VÄLJA. Ta initiativet. Vad kan jag bidra med för miljön så att andra kan blomstra? Med hjälp av ramen för Lead From Your Current Position® Självutveckling, Partnerskap och Service och min definition av ledarskap, kan du identifiera vilka åtgärder som behövs runt dig? Kommer du att leta efter dem i framtiden?

No comments:

Post a Comment